Prijzen & Materialen

 

Door de hogere energie en materiaal prijzen zijn de tarieven momenteel hoger dan hieronder aangegeven. Voor de huidige prijs van uw print kunt u ons mailen op info@3dpa.nl

 

Vanaf 10 stuks bieden wij kortingen aan op de totaalprijs. Kortingen lopen op bij hogere aantallen.

Micron, aangeduid als μm is de laaghoogte waarmee geprint zal worden. Bij een kleinere laaghoogte is de uiteindelijke afwerking mooier.


Prijzen FDM materialen per gram


Kwaliteit/Laaghoogte PLA PETG ABS TPU PETG-CF Nylon
Standaard – 300μm €0.10 €0.17 €0.17 €0.42 €0.34 €0.37
Hoog – 200μm €0.14 €0.20 €0.20 €0.45 €0.37 €0.40
Extra Hoog – 150μm €0.18 €0.24 €0.24 €0.49 €0.41 €0.44
Extreem Hoog – 100μm €0.22 €0.28 €0.28 €0.54 €0.46 €0.49

 


Prijzen SLA Resin per gram


(SLA) 125μm – €0.28
(SLA) 100μm – €0.32
(SLA) 50μm – €0.46
(SLA) 25μm – €0.78
(SLA) 20μm – €0.98

De opstartkosten voor SLA prints bedragen €25.00 per bestelling, dit is inclusief de kosten voor de schoonmaak van het residu, het verwijderen van het support materiaal en het uitharden van de prints na het schoonmaken.


Onze materialen


Materiaal Omschrijving
PLA Ons standaard materiaal voor gebruik in vele doeleinden. Biologisch afbreekbaar en zeer sterk. Dit materiaal wordt in de meeste gevallen gekozen.
PETG Een sterk en stevig materiaal welke een goede weerstand tegen vloeistoffen, weersinvloeden en temperaturen tot 85°C heeft.
ABS Bijna dezelfde eigenschappen als PETG. Bij ABS komen giftige gassen vrij tijdens het printen. Daarom printen wij niet meer met ABS. Als alternatief kunt u PETG kiezen.
TPU TPU is een zeer flexibel materiaal, zoals bijvoorbeeld een telefoonhoesje.
PETG-CF PETG met toegevoegde Carbon deeltjes. Dit materiaal is vele malen meer slagbestendiger en steviger dan normale PETG en heeft een betere weerstand tegen nog hogere temperaturen. Daarnaast geeft het een matte afwerking met minder tot geen zichtbare print lijnen. Dit materiaal is duurder vanwege de hoge slijtage aan de printers door de toegevoegde carbon deeltjes.
Nylon Nylon is een zeer sterk materiaal, het sterkste materiaal waar wij mee printen. Nylon heeft een uitstekende weerstand tegen chemicaliën en UV straling. Dit materiaal is duurder vanwege de hoge slijtage aan de printers en vanwege de handmatige handelingen zoals het drogen van het materiaal voordat er mee geprint kan worden.
Resin (SLA) Resin is een kunsthars welke in beginsel vloeibaar is. De SLA printer verhard de resin laag voor laag door middel van UV. SLA printers kunnen zeer kleine modellen printen met veel details. Laaghoogtes van slechts 0.025mm zorgen ervoor dat zelfs de kleinste details geprint kunnen worden.

Wij hebben diverse soorten resin welke wij gebruiken. Voor bijvoorbeeld miniaturen en decoraties raden wij biologische (plantaardig) resin aan. Voor onderdelen raden wij Tough Resin aan. Tough Resin is qua sterkte bijna hetzelfde als ABS. Er is geen prijsverschil tussen deze soorten resin.

 


Verzendkosten | U ontvangt altijd een track and trace zodat u de zending kunt volgen.


Verzending binnen Nederland:
DHL/DPD Pakket – €6.95

Verzending naar België, Duitsland & Luxemburg:
DHL Pakketpost: €10.35

Voor verzending buiten bovenstaande landen kunt u contact met ons opnemen.

Afhalen in Almelo is ook mogelijk, kijk voor meer informatie over afhalen op de volgende pagina: Afhalen in Almelo

 

 

 

 

De minimale bestelwaarde is bij ons €40.00,- per bestelling. Bij PETG-CF en Nylon is de minimale bestelwaarde €150.00 vanwege de hoge slijtage. Exclusief verzendkosten.

U dient zelf eventueel support materiaal te verwijderen, dit is alleen van toepassing op FDM prints. Wij kunnen het voor u verwijderen, hier zijn kosten aan verbonden en dit is afhankelijk van het model.

Per bestand/model rekenen wij een start tarief van €2.50, indien uw bestand meerdere modellen bevat geven wij dit aan en zullen wij dit starttarief ook in rekening brengen voor het aantal modellen uw bestand bevat. Het starttarief vervalt bij bestellingen vanaf €150.00.

Bij FDM bestellingen brengen wij eenmalig €8.50 aan opstartkosten per bestelling in rekening.

Voor bestellingen boven €150,- is verzending binnen Nederland, België en Duitsland gratis.

Alle prijzen zijn inclusief 21% btw. U ontvangt altijd een BTW factuur.

Prijzen laatst bijgewerkt: 03-02-2023. Reden: Hogere energie en materiaal kosten.